Tjugondedag Knut dansades julen ut hos oss. Så här skrev mamma till sina kompisar samma dag (när hon fortfarande var ganska upprörd):

“Idag har jag bara haft en mycket minnesvärd dag. Julen skulle städas ut. Radion på, solen sken, de pratade till och med om julgransplundring och hade dansvänlig musik på (vi äro musikanter). Jag dansade och Antonia hängde med i selen. Hon hade ju inget val  🙂  Tänkte glatt att det är första gången jag kastar ut granen ur eget hus. Kände mig ganska nöjd med att jag gav mig på det själv också. Hur svårt kan det egentligen vara att kasta ut en gran? Fick loss granen. Barrade mig fram till altanöppningen och fick till ett snyggt grankast ut på gräsmattan. Mycket nöjd med mig själv givetvis. Hur mycket barr som helst låg över helg golvet, säkert 2 liter minst. Tog kort på det för att visa C. Hade på något sätt lyckats barra över Antonias matstol också, granar är ju lite bångstyriga.

Tog nu glatt tag i dammsugaren och riktigt längtade efter att höra årets bästa dammsugningsljud- rasslet av torra barr. Det hördes i ca 1 sek… Sedan var påsen full och vägrade fortsätta samarbeta. Letar efter ny påse och inser till min förskräckelse att det inte finns några (fråga inte varför, nya är beställda). I detta läge vaknar A. Suck. Vad gör man med en bebis i ett hus där man inte kan sätta ned henne på nedervåningen? Kunde inte ens sätta henne i lilla flintabilen.
Bilen givetvis inte hemma idag. Efter ett tag tog jag mig samman och blev dörrknackare på gatan. Fick låna snälla pensionärstantens dammsugare 🙂 Tur att man har snälla grannar. Kånkade sedan runt på en dammsugare under ena armen och stackars dottern under andra. Kan sådant här ge men för livet?

Det var inte så här jag tänkt mig julutstädningen, men jag kommer komma ihåg den för alltid.

Kram från er barriga Veronica (glömde ju säga att jag testade “barr-akupunktur” när jag bar ut skrället… satt 5 nålar/barr kvar i handen efteråt. Kan det vara bra för något?)”

Efter detta tyckte mamma att vi skulle göra något roligt så då fick jag premiäråka min nya pulka. Det var hur mysigt som helst. Roliga saker som åkte förbi i min nivå. Vi tog en tur till fotbollsplanen och en tur på gatan innan vi vände hemåt. Jag hoppas på fler snöiga pulkaturer! Vårt hus syns i bakgrunden.


3 svar till “Julen dansas ut och pulkan åks in”

 1.  susanne skriver:

  Härligt med snö och pulka!!Antonina jag tror du får köpa en sop till mamma i julklapp nästa år den kan man ju få upp ganska mycket barr med i alla fall hihi.
  Kram från Susanne

 2.  Florence W skriver:

  Hej Antonia. Du kan säga till din mamma att hon kommer att ha barr kvar ända till midsommar… Det brukar ALLTID finnas lite här och lite där.
  Själv fick jag ut granen igår kväll efter det att Sofie, Axel, Elliot och Ludwig hade varit här och haft julgransplundring med tacos… ! Va´? Kan man inte äta tacos vid julgransplundring…? Det gick jättefint. Alla åt tills allt tog slut. Sedan hade jag gjort små påsar med lite godis i och hängt i julgranen så barnen fick ta två var och föräldrarna ville bara ta en var. Då blev det ju lite kvar till Bo och mig. Sedan gick Bo och lade sig kl 22 och jag började demolera julgranen. Tur att vi inte dansade runt den för det blev inga barr kvar efter avplocket. Kl 23.45 gick jag och la mig med ett städat vardagsrum!!!
  Du Antonia, du är väldigt söt i pulkan. Jag kommer snart och hälsar på. Snön skall bara försvinna. Så skall ni få se min nya bil.

  Kram från Florence. (Du hälsar väl till din mamma och pappa)?

 3.  Antonia skriver:

  Hej Susanne och Florence!
  Skönt att ha några trogna läsare. Jag skall absolut fundera på en sop till mamma nästa jul, eller en påse dammsugarpåsar 🙂 Julgransplundring med tacos låter helt toppen. Bra förslag att hänga godis i granen just inför plundringen.
  Kram

Lämna ett svar